donderdag 25 oktober 2007

Gevangen in het buitenland! SBS licht op!!

SBS zend heel vaak hele mooie dingen uit. Vooral de vele repotages zijn een lust om te zien. Duidelijk wordt er in beeld gebracht over een degelijk onderwerp. Het hoe en wat wordt duidelijk in kaart gebracht. Maar toch was er deze week een repotage op tv waar SBS in 1x verloor was ze waren.

Afgelopen zondag zond SBS het programma gevangen in het buitenland uit. Een programma over Nederlanders die (onschuldig) in de gevangenis zitten in het buitenland. Natuurlijk een onderwerp die voor veel Nederlanders een reden is voor het kijken. Maar het verhaal, dat werd uitgelicht in het programma klopt van geen kant. Ik ken een heel ander verhaal. Ik weet dat dingen uit de uitzending niet kloppen met de werkelijkheid. SBS verloor hun geloofwaardigheid met dit verhaal!

Astrid zit al 3,5 jaar in de gevaarlijkste gevangenis van Ecuador zonder enige vorm van proces. Ze was daar op vakantie toen ze een Ecuadoriaanse vrouw met haar kinderen tegen het lijf liep. De kinderen zagen er slecht uit en Astrid bood aan nieuwe kleren voor ze te regelen. Uit dankbaarheid gaf de vrouw Astrid een flesje bodylotion mee, die – nadat ze op het vliegveld uit de rij werd geplukt - echter geprepareerd bleek te zijn met drugs.

Astrid is de moeder van een vriendin van mij. Zij heeft nog 4 broers/zussen. In totaal heeft Astrid dus 5 kinderen. In de uitzending werd gesproken over 4 kinderen. Met 3 van de 5 kinderen heeft Astrid geen enkel contact meer, en dit ligt niet aan die kinderen!. Dit komt door het verleden van Astrid. Dit komt omdat zij een andere vrouw is dan wordt voorgehouden. Vanaf haar 5e jaar wil die vriendin geen enkele contact meer met haar moeder. Ze gaf haar niet de aandacht die ze verdiende als kind. En nu wordt er een beetje zielig gedaan, omdat ze in dat land 'kinderen' wilde helpen. Maar met haar eigen kinderen heeft ze geen enkel contact meer...


Astrid de Gooijer zielig?

Geen opmerkingen: