vrijdag 30 november 2007

Scholieren rellen!

Lang geleden, heel erg lang geleden zat ik ook op het voorgezet onderwijs. Van maandag tot en met vrijdag, meestal van 8.30 tot ongeveer 16.00 naar school. Het waren de gewone tijden.. Maar het gaat nu niet om mijn tijd, niet hoe het ging toen ik nog op school zat...

De afgelopen dagen is er in Nederland een nieuw soort van Rellen uitgebroken. De Scholierenrellen... De scholieren moet meer naar school (1040 uur), en daarom besloot heel Nederland maar eens even een aantal demonstraties te organiseren. Of organiseren.. Gewoon de straat op gaan en roepen dat je het er niet mee eens bent.

Deze demonstraties liepen uit op grote rellen. In de meeste steden werd de politie bekogeld met stenen, vuurwerk en meer van dat soort shit. Auto's werden vernielt en alles wat de scholieren tegenkwamen ging tegen de vlakte, of werd kapot gemaakt. En dan klagen over de politie, dat ze te hard handig te keer zijn gegaan.. Wat moet je als agent tegen 10 jongetjes (of meisjes) van een jaar of 13. Wat doen die jongeren op straat? Waarom slaan zij de politie? Ik kan mezelf er zo kwaad over maken... Waarom? Hebben ze geen normale opvoeding gehad?

In het filmpje hieronder zie je duidelijk wat voor een types de rellen maken.. Beste ouders en/of verzorgers, zit jou zoon of dochter hierbij? Waar ben je mee bezig!!!!?



Geen opmerkingen: